Dana 05.03.2015. godine u Novskoj predstavnici Županijske uprave za ceste Sisačko moslavačke županije, Velimir Slović dipl.ing. i Ratko Vujić ing.prom. predvođeni ravnateljem Uprave Željkom Marjanovićem ing.str. prisustvovali su sastanku sa djelatnicima Policijske postaje Novska i predstavnicima Grada Novska na temu poboljšanja sigurnosti u prometu na županijskim i lokalnim prometnicama, a pogotovo Ž3252.

U posljednje vrijeme registriran je negativni trend prometnih nesreća sa najtežim posljedicama na županijskoj cesti 3252 (Novska (D312) - Okučani (D5)), a na području Sisačko-moslavačke županije, u kojima su u 2015. godini smrtno stradale tri osobe.

Analizom statistike prometnih nesreća zaključeno je da kvaliteta obnovljene prometnice neupitna što je zajedničko mišljenje svih prisutnih. Dogovorene su mjere i radnje kako bi se ublažio promet na dionici Novska – Borovac te povećala sigurnost svih sudionika postavljanjem dodatne signalizacije i ograničavanjem brzine na mjestima gdje se kreću pješaci u većem broju (škole, trgovine, crkve).